• Skien in het Reuzengebergte
  • Panorama huis
  • Vakantiehuis Fuchs Tsjechie
  • Ontbijt in de Tuin
  • zwembad
  • huis vanaf het pad

In het huis ligt een map met uitgebreide informatie over tripjes in de omgeving die de moeite waard zijn. Zoals: leuke wandelroutes, tips voor mooie stadjes en kastelen, aan te bevelen restaurantjes en nog veel meer. Hier alvast een klein tipje van de sluier.

Het dorp
Het centrum van het dorp Horni Branna wordt gekenmerkt door een voormalig 'slot'. Hierin zijn nu enkele winkeltjes, het gemeentehuis en twee leuke restaurantjes gevestigd. Verder staat er een typisch oud Tsjechisch kerkje en een supermarkt waar ze elke dag lekkere verse broodjes verkopen. Vanuit het dorp wandel je zo de achterliggende bossen in.

De omgeving
Op een paar kilometer afstand ligt het kleine mooie stadje Jilemnice met een leuk marktpleintje. Verder is zeker ook de districtshoofdstad Semily de moeite van een bezoek waard. Bovendien loopt vanaf de stad een mooie wandelroute door de natuur.

Nabij Semily ligt het plaatsje Bozkov vooral bekend om zijn grotten, die bezichtigd kunnen worden. Ook zijn er diverse kleinschalige musea: ski-museum, vioolbouwmuseum en enkele streekmusea. In kersttijd kennen veel Tsjechische kerken prachtige unieke houtgesneden kerststallen.

Het reuzengebergte
In het reuzengebergte is het niet alleen in de winter prima om te skiën en te langlaufen. In elk seizoen biedt het mooie plekjes om van te genieten. Naast het toeristencentrum Splinderuv Mlyn (met alle bijbehorende toeristische attracties) zijn er ook kleinere bergdorpjes met hun eigen charme. In het Reuzenbergte zijn vele wandelroutes. Varierend van korte routes die geschikt zijn om met kleine kinderen te lopen, tot uitdagende tochten voor de geoefende wandelaar.

Het Tsjechisch paradijs Op zo’n 30 km afstand ligt de stad Jicin. Deze stad vormt het begin van het zogeheten Tsjechisch Paradijs ofwel Cesky Raj. Dit gebied staat vooral bekend om zijn rotsen en zijn kastelen. Verspreid over het hele gebied liggen immense en imposante rotspartijen (rotssteden genoemd). De kastelen en burchten variëren van oude ruïnes tot kastelen en landhuizen die nog in volle glorie prijken.

Vrchlabi
Wil je een keer tussendoor naar de stad? Op 5 km van ons huis ligt de stad Vrchlabi, het meest centrale punt van het Reuzengebergte, ook wel de toegangspoort van het Reuzengebergte genoemd. In het centrum van Vrchlabi staat een kasteel en een museum. Verder is het geen spectaculair mooie stad, maar er bevinden zich wel veel winkels, restaurants en allerlei andere voorzieningen. En heel praktisch: diverse grote supermarkten.

Praag
Zeer de moeite waard is uiteraard ook een bezoek aan de prachtige stad Praag die geen nadere introductie behoeft. Aan te bevelen is om met de auto naar de rand van de stad te rijden (ruim 1 uur vanaf Horni Branna) en van daaruit over te stappen op de tram of metro die je in korte tijd tot in het centrum brengt. Meer informatie hierover vindt u in ons huis.