• Skien in het Reuzengebergte
  • Panorama huis
  • Vakantiehuis Fuchs Tsjechie
  • Ontbijt in de Tuin
  • zwembad
  • huis vanaf het pad

Skiën in Tsjechië is goedkoop en de pistes worden prima onderhouden. Ons vakantiehuis in Horni Branna biedt uitstekende mogelijkheden voor een wintersportvakantie. Het grootste Tsjechsiche skigebied Spindleruv Mlyn ligt op 20 minuten rijden met de auto. Nog dichterbij liggen diverse andere skigebieden. Alle gebieden zijn ook in in de winter goed bereikbaar. In alle gebieden zijn ook uitgebreide langlaufmogelijkheden!

Op ongeveer 4 km van ons huis, vlak bij Vrchlabí (vanaf de rotonde richting Spindleruv Mlyn) ligt het skigebied met de onuitspreekbare naam Knezicky Vrch. Dit is een mooie open piste die bij uitstek geschikt is voor beginnende skiërs en kleine kinderen. Er is één stoeltjeslift en diverse sleepliften. De pistes zijn veelal blauw met her en der rode stukjes.

De twee mooie skigebieden Boubakov en Herlikovice liggen een stukje verderop (op ca. 7 km van ons huis). Deze twee aaneengesloten skigebieden bieden meer uitdaging (inclusief stukjes zwarte piste). Er zijn twee stoeltjesliften en diverse sleepliften. Ideaal voor skiën met het jonge gezin. Voor meer informatie zie: www.snowhill.cz

Ongeveer tien minuten verder zit je in Spindleruv Mlyn, het grootste en bekendste skigebied van Tsjechië. Er zijn diverse afdalingen geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Ook snowboarders kunnen zich hier helemaal uitleven. Spindleruv Mlyn beschikt over een snowboard park waar zelfs de World Cup wordt georganiseerd.
De langlaufers vinden in de directe omgeving tal van goed geprepareerde loipes (40 km).

Wie op zoek is naar “wat anders” kan terecht in het snowtubing areaal. Nieuw en reeds zeer populair in Spindleruv Mlyn is een goed onderhouden aangelegde sleebaan. Deze is 4 km lang en 3 meter breed. Zowel volwassenen als kinderen (onder begeleiding) kunnen hier veel plezier beleven.
Op en bij de pistes bevinden zich diverse restaurants. Het centrum heeft een groot aanbod van gezellige eetgelegenheden, cafeetjes en disco’s. Spindleruv Voor meer informatie zie: www.skiarealspindl.cz

In meer oostelijke richting vanuit Horni Branna bereik je in 25 minuten de mooie pistes van Janske Lazne, waar zich een moderne gondellift bevindt. Op weg hier naar toe kom je nog langs diverse kleinere skigebieden die met name voor de beginners ook zeer aantrekkelijk kunnen zijn.

In ons huis is uitgebreide informatie aanwezig, tips en routekaarten over deze en nog meer andere skigebieden, zoals Benecko in de directe omgeving.

Bekijk de webcams in de menubalk onder in de pagina voor de actuele weer- en sneeuwcondities.

Skihuur
In Vrchlabi zijn diverse lokaties waar voor zeer schappelijke prijzen een ski-uitrusting gehuurd kan worden. Ook bij de piste van Herlikovice en uiteraard op diverse plaatsen in Splynderuv Mlyn is er ski-verhuur.